Dit moet je weten over bureaustoelen

Michiel      -

Dit moet je weten over bureaustoelen

Zie je het nog zitten? Wanneer je een kantoorbaan hebt en je je dagelijks achter je bureau op een bureaustoel bevindt, is het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Zonder dat je het doorhebt kan deze stoel jou er namelijk van weerhouden om een ergonomische en goede houding aan te nemen. Ergonomie is tevens wel belangrijk volgens bedrijven als dataflex. Hierbij zijn er een aantal factoren van belang. Lees verder en ontdek welke factoren je gezondheid beïnvloeden.

Wil jij beter en gezonder zitten?

Wanneer je gaat letten op je bureaustoel zal je erachter komen dat er veel zaken zijn die belangrijk zijn voor een ergonomische werkplek waar je zelf niet direct aan zou denken. Het vinden van een passende bureaustoel hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet op de volgende punten letten:

  1. De armleuningen. Zorg dat deze niet ver uit elkaar staan, te ver naar achteren of te ver naar voren. Dit kan rugklachten voorkomen. Ergonomisch werken volgens dataflex kan tevens ook met armleuningen voor jouw laptop, zodat deze op ooghoogte is.
  2. Het zitgedeelte. Waar je zou denken dat je met je knieholte tegen de stoel aan moet zitten, is dit niet het geval. Zorg dat er een paar centimeters ruimte tussenzit.
  3. De rugleuning. Wanneer de rugleuning te ver meeviert of juist helemaal niet is dit slecht voor de rug. Zorg ervoor dat de rugleuning je onderrug ondersteunt en jouw rug op de juiste manier kan meeveren.
  4. De hoogte van de stoel. Het is van groot belang dat je met je voeten bij de grond kunt, maar het is ook belangrijk dat je niet te laag zit.

Ook met behulp van je bureaustoel ergonomisch werken als bij dataflex

Evenals bij dataflex is je bureaustoel een essentieel onderdeel van ergonomisch werken. Zorg dat je je rekening houdt met bovenstaande tips.

Recent Posts

Michiel

    Michiel
    Welkom bij Power Force! Je zult hier allerlei nieuws vinden op zakelijk gebied. Mocht je een vraag of opmerking hebben, kun je hem kwijt op de contactpagina.