Een BV oprichten

Michiel      -

Een BV oprichten

Een BV heet in het voluit een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Met besloten wordt hier bedoeld dat een vaste groep mensen is die aandeelhouder zijn van deze BV. Een BV beschikt over een kapitaal dat is verdeeld in aandelen. De aandeelhouders zijn samen in bezit van 100% van deze aandelen. Meestal is het zo dat er maar 1 aandeelhouder is. Dit wordt ook wel de directeur of groot aandeelhouder genoemd. Mocht u nou twijfelen over een BV oprichten, in dit artikel komen de voordelen van het oprichten van het BV naar voren en ten slotte vertellen we ook wat meer over wat de totale kosten zijn van een BV oprichten.

Voordelen BV oprichten

Een BV oprichten brengt meerdere voordelen met zich mee voor u. Wij sommen hier de belangrijkste voordelen voor u op. De voornaamste reden waarom het voordelig is om een BV op te richten is dat u in het begin niet privé aansprakelijk bent voor eventuele schulden en schade.  Ten tweede geeft een BV de klant meer vertrouwen dan als dat u een eenmanszaak of naamloze vennootschap bent. Daarnaast is een BV financieel voordeliger dan een eenmanszaak. Vanaf een netto winst boven de €100.000 levert een BV u een tariefvoordeel op ten opzichte van een eenmanszaak. Ten slotte kan een BV heel snel opgericht worden. Zo kunt u uw zaken snel op orde hebben. Dit scheelt weer tijd wat u beter aan andere dingen kunt besteden.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een BV oprichten kunnen flink verschillen. U heeft de keuze uit meerdere pakketten. Ieder pakket heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Bij de meeste pakketten zit er een persoonlijke notaris bij die u van advies voorziet. Een pakket wat kan verschillen van een ander pakket is bijvoorbeeld het onbeperkt ontvangen van advies van advocaten.

Recent Posts

Michiel

    Michiel
    Welkom bij Power Force! Je zult hier allerlei nieuws vinden op zakelijk gebied. Mocht je een vraag of opmerking hebben, kun je hem kwijt op de contactpagina.