Waar komt de pieper vandaan?

Michiel      -

Waar komt de pieper vandaan?

Je bent hoogst waarschijnlijk bekend met de benaming pieper. Andere namen voor dit apparaat zijn een pager of een semafoon. In oudere televisieseries en sitcoms als Friends zien we dit communicatiemiddel nog erg vaak voorbijkomen. Tegenwoordig wordt de buzzer minder gebruikt, dat heeft men name te maken met het digitale tijdperk waar we tegenwoordig in leven waarin de smartphone het gebruikelijke middel is om met anderen te communiceren. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de semafoon? Lees dan snel verder op deze pagina.

De werking van de pieper

In de jaren 60 werd de pieper in eerste instantie in het leven geroepen om op een zeer gemakkelijke manier signalen te verzenden naar andere mensen. Zo kon er eenvoudig een boodschap worden overgebracht door enkel een audiogeluid. Bij sommige pagers was het ook mogelijk om een bericht mee te sturen. Dit is dus afhankelijk van het aantal mogelijkheden van een pager. De oproeper kan zelf kiezen welke naar welke buzzers er signalen kunnen worden gestuurd. Deze persoon kiest dus één of meerdere telefoonnummers waar hij of zij signalen of berichten naar wilt versturen. Wanneer er een signaal binnenkomt bij de desbetreffende ontvanger zal deze persoon dit opmerken door een oplichtend controlelampje, de tekst die in het scherm van de pager verschijnt of door het audiosignaal. Als reactie hierop kan de ontvanger ervoor kiezen om de oproeper telefonisch te contacten. Vanwege de minimale berichtgeving die een pager kan geven, is het eigenlijk in de meeste gevallen noodzakelijk om de oproeper een bericht of belletje te geven en naar de achterliggende reden te vragen.

Wordt de pieper nog steeds gebruikt?

Vroeger maakte men zeer veel gebruik van de pieper voor werk en voor persoonlijke doeleinden. Tegenwoordig wordt de semafoon voor verschillende doeleinden nog steeds gebruikt als communicatiemiddel. In tegenstelling tot vroeger is dit gebruik wel sterk afgenomen.

Recent Posts

Michiel

    Michiel
    Welkom bij Power Force! Je zult hier allerlei nieuws vinden op zakelijk gebied. Mocht je een vraag of opmerking hebben, kun je hem kwijt op de contactpagina.